| TERIMAKASIH KAWAN²|

Tuesday, December 04, 2012

Cameron Highland



Cameron Highland, Pahang. Lama sangat
dah teringin nak pergi sini. Sebelum nie sempat merajuk 
nak drive pegi sendiri sebab en boipren taknak bawak (-_-")
Macam² alasan dia bagi. Tak best lah. Jauh lah. 
Tapi dengan tiba² pada 25 Nov lalu dia baik hati ingin kabulkan 
permintaan gelpren dia nie pulak. Yayyy! ;p

Perjalanan mengambil masa. Hurmm, Tak tahu sebab
excited sangat sampai tak tahu pukul berapa sampai. 
Haha. Setelah ditolak tambah dalam tengahari 
jugaklah sampai atas bukit berbelit tu.

Sesampai atas terus menuju Cameron Bharat. 
Ladang teh yang sangat²lah indah. Teruja, terkesima
dengan ciptaan Allah swt. Hijau dan segar mata melihat (:
Paling lama kat sini sebab semua yg pegi kaki
bergambar. Jadi faham² sendiri jelaa :DD

Lupa bagitahu saya pegi dengan teman² tercinta
boipren saya. Sekarang dah jadi kawan suam² rapat 
saya juga lah sebab kami semua sekampung. Muahahaha.
7 Orang semuanya termasuk penulis blog ini.
Saya sorang jee kaum hawa yg pegi sebab yg lain ada
urusan masing² jadi tak boleh lah join kami. Anyhow, still
enjoy the trip sebab dorang boleh masuk semuanya.
Kaki 'Insta' ! Adoiii ^__^


  
 Gambar kedua macam formal sungguh saya -.-'
Mari² siapa nak kenal jejaka² k-pop ini? Tapi rasanya yg 
baju kotak² tu dengan baju peach sebelah saya digambar 
no 2 yg je yg single. Baju hijau masih tak diketahui
status hubungannya. Gay mungkin. Hahaha! Yang lain dah reserved 
by gf masing² terutama baju putih seluar oren 
sebelah saya tu. Tetttt #,#



 Dia kekasihku ;p


Adik papa. Nama dia Azmi. Dea ada mybee tauu! Nak kenal?
Mehh mehh sini hantar form (Y)



 Abang² gym (-___-")


 instagram ;p


 <3

Love

Lurve again ;p

 Nampak? tu masing² dok tengok gambar dalam camera -.-'

Saya paling tinggi ^_^



 Oppa Gangnam Style :p


Lepas beberapa lama dekat Ladang Teh nie kami beransur
mencari menu lunch. Kelaparan semuanya. Then, straight
singgah pasar mencari sayur-sayuran segar, strawberry chocolate,
strawberry jam, keledek manis and macam² lagi lah.
Makan makan dan makan jee keje kat atas tu ;p

Cuaca mula memburuk. Mematikan mood.
 Banyak tempat sepatutnya nak singgah. Contoh macam
sayur² besar tu. Kebun Bunga ros tapi tak jadi pegi pun. Cuma pegi ladang
strawberry jee. Tu pun tak bergambar sgt sebab hujan :(
Masa dekat pasar heboh ada stall terbakar :O Kami melihat
dari api sekecil mancis sampai menjulang².



Tengok, pasar yg crowded dgn jualan n orang awam.
Kesian tgk kakak gerai gift tu. Kerisauan tengok api. Tapi alhamdulillah
takde kemalangan jiwa n barang² berharta sempat diselamatkan oleh
mereka-mereka ini . . . .



SUPERMAN saya datang membantu. Baju kotak² tu atul :)


Balai bomba yg sekangkang kera pun ambil masa dekat 10min
tok sampai -.-' Positive mimy positive. Bomba sampai kami pun tinggalkan
lokasi sebab man ada hal malam tu kena balik awal.

Masuk kereta, turun bukit berbelit tu lagii :/
Dan dan dan, saya muntah. Errr. Tu laa bahana main sumbat 
jee makanan masa kat atas tadi. Sepanjang
perjalanan balik memang tidur jee. Tak larat nak hu ha hu ha
lagiii. Pening kepala dennn -___-

Thankyou so for everything pa. Iloveyou infinity!
Always do and always will :*
 


Pssttt, rasanya entri ni ayat bahasa baku habes. Kan? Kan? 
Lepas ni nak update g Broga, Genting bla bla blaa. Tunggu yeee (^^,)Y)
*bajet cam ada orang nak baca je*

2 comments:

Bluewendy said...

manyak syiook jalan2..atas2 smua hepi2..skali scroll down..=.="
OMG!! nasib baik ade SUPERMAN.. hahaa..

chemay said...

bestnyaa jenjalan dengan encik boiprenggggg.